Fontos:

Vig-Budapest-150


Előadások:
November 17. péntek     18:30  - zártkörű
November 18. szombat  19:00

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, a főváros születésnapjára egy egész éven át zajló eseménysorozattal készül a főváros. 
Ezt ünnepeljük a Vígszínházban:

Eisemann Mihályt két dal képviseli:   A Vén Budai Hársfák  és  a  Holdas Éj a Dunán

Köszönjük:

az Előadóknak és Nekik:

Koreográfus: Bálint Barna
Karmester - zenei vezető: Mester Dávid
Irodalmi munkatárs: Kovács Krisztina
Rendezőasszisztens: Szládek Kata, Patkós Gergő

Szerkesztő - rendező: Fesztbaum Béla


Eisemann valóban nagyon szerette Budapestet és a szövegírók is, akikkel "dolgozott", többek közt Szilágyi László, Dalos László.

"Budapestes" dala még: Ott maradt Budán a szívem (vers: Szilágyi L.) és az a dala, amelyik csak kéziratban van meg:  Duna királynője Budapest.  Az utóbbit is nagyon gyakran játszotta otthon (vers:  Lóránd György).

 Víg-Budapest koncert:
"Megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született a csodás Budapestről. Ki ne hallott volna már dalban mesélni A Vén Budai hársfákról, a pesti nőkről, a Holdas éjről a Dunán, a Ligetről, a Józsefvárosról, vagy akár arról a bizonyos Duna-parti csónakházról. Ezek a méltán sikeres slágerek megörökítik fővárosunk hajdani lakóinak hétköznapjait, örömeit, bánatait, hangulatait, életük apró eseményeit, és hát ebből is áll egy város története, nemcsak nagy történelmi fordulópontokból.  

 

A Vígszínház társulata zenés időutazásra hívja közönségét. A régi Pest-Buda megidézésétől ismert és újra felfedezett dalok szárnyán végig repülünk a város és a Vígszínház közös történetén olyan nagyszerű szerzők közreműködésével, mint Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor, hogy aztán Cseh Tamás Budapestjét érintve megérkezzünk a GRUND-ra."



 

2024  Eisemann Mihály , info@eisemannmihaly.hu   globbers joomla template